Chirurgie – implantologie

– Implantologia reprezinta una dintre ramurile stomatologiei ce a cunoscut o dezvoltare foarte puternica in ultlimii ani.Evolutia tehnologiei impreuna cu preocuparea permanenta a specialistilor in implantologia dentara au facut posibil accesul pacientilor la alternative pentru lucrarile protetice clasice, alternative ce ofera avantaje nete atat in ceea ce priveste aspectul estetic cat si al durabilitatatii lucrarilor efectuate.

– Realizarea unui implant dentar este un procedeu complex ce presupune mai multe etape, care necesita timp si rabdare din partea pacientului rezultatele fiind de cele mai multe ori peste asteptarile acestuia. Principalele etape care se disting sunt urmatoarele:

  1. Etapa de consultatie stomatologica a pacientului, in care se evalueaza cazul si se stabileste de comun acord cu pacientul planul de tratament cel mai potrivit pentru acesta si care sunt pasii necesari de urmat pentru realizarea cu succes a interventiei.
  2. Realizarea unor analize/radiografii care sa puna in evidenta particularitatile pacientului astfel incat operatia de inserare a implantului sa se desfasoare in cele mai bune conditii.
  3. Inserare a implantului, care este o operatie simpla si nedureroasa in care implantul (confectionat din titan – material folosit in multe ramuri ale medicinei) este insurubat in os in locul pregatit in prealabil, operatie ce se desfasoara sub anestezie locala.
  4. Perioada de vindecare a operatiei poate dura pana la 6 luni, timp in care implantul este integrat in tesutul osos care se regenereaza in jurul implantului.
  5. Montarea bontului, piesa care va sustine in final lucrarea protetica.
  6. Realizarea lucrarii protetice propriu-zise, impreuna cu montarea si ajustarea acesteia.

– Printre avantajele aplicarii unui astfel de tratament se numara:

  • calitatea deosebita si durabilitatea lucrarii
  • tratamentul nu afecteaza in nici un fel dintii invecinati, acestia ramanand in stare perfecta
  • increderea oferita dumneavoastra de catre o lucrare care se integreaza perfect cu dintii naturali

– Pacientii pot beneficia de tratament cu implante fara limita de varsta, singurele conditii ce trebuiesc indeplinite fiind cele de ordin medical. Tehnologiile moderne din ziua de astazi fac posibila aplicarea acestui tip de tratament si varstnicilor, cu conditia ca din rezultatele analizelor medicale sa reiasa faptul ca pacientul este apt pentru tratamentul implantologic.

– Pacientii nostrii beneficiaza de tratament stomatologic ce foloseste implante Meisinger (produse de Hager & Meisinger GmbH, Germania), unul dintre cei mai cunoscuti producatori in acest domeniu.

– Extractii dentare